Кількість
|
Вартість
|
||
|
Брокколі - це розгалужений зелений овоч з фіолетовими або частіше зеленими квітковими бутонами. Він належить до сімейства хрестоцвітних.
Одне з найбільших переваг брокколі - це вміст у ній поживних речовин. Він багатий широким спектром вітамінів, мінералів, клітковини і інших біоактивних сполук. Містить залізо, калій, кальцій, селен і магній, а також вітаміни A, C, E, K і безліч вітамінів групи B, включаючи фолієву кислоту.
Зміст антиоксидантів в брокколі може бути одним з основних благ для здоров'я людини
Антиоксиданти - це молекули, які інгібують або нейтралізують пошкодження клітин, викликане вільними радикалами. Це може привести до зменшення запалення і загальному ефекту захисту здоров'я.
Брокколі має високий рівень глюкорафаніну, з'єднання, яке під час травлення перетворюється в потужний антиоксидант, званий сульфорафаном. Брокколі також містить вимірні кількості антиоксидантів лютеїну і зеаксантину, які можуть запобігти окислювальний стрес і пошкодження клітин в ваших очах.
Вживання брокколі може сприяти кращому контролю цукру в крові у людей з діабетом. Хоча точний механізм невідомий, він може бути пов'язаний з вмістом антиоксидантів брокколі. Одне дослідження на людях показало значне зниження інсулінорезистентності у людей з діабетом 2 типу, які щодня вживали паростки брокколі протягом одного місяця.
Брокколі може підтримувати здоров'я серця різними способами. Кілька досліджень показують, що брокколі може підтримувати здоров'я серця різними способами.
Підвищені рівні «поганого» холестерину ЛПНЩ і тригліцеридів, як відомо, є основними факторами ризику серцевих захворювань. Брокколі може зіграти роль в поліпшенні цих маркерів. Одне дослідження відзначило значне зниження рівня тригліцеридів і «поганого» холестерину ЛПНЩ, а також підвищення рівня «хорошого» холестерину ЛПВЩ у людей, які отримували порошкоподібну добавку з паростків брокколі