Замовлення до 700 грн відправляємо за повною передоплатою. Дякуємо за розуміння.
Графік роботи:

Будні: 10:00 - 18:00

Сб: вихідний

Нд: вихідний

0
Мій кошик
Каталог
Укр
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань

Ферменти і ензими

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Травні ферменти - це речовини, які виділяються слюнними залозами і клітинами шлунка, підшлунковою залозою і тонкою кишкою, щоб допомогти в перетравленні їжі. Вони роблять це, розщеплюючи великі складні молекули, з яких складаються білки, вуглеводи і жири (макроелементи), на більш дрібні, дозволяючи поживним речовинам з цих продуктів легко всмоктуватися в кров і розноситися по всьому тілу.

Травні ферменти вивільняються як в очікуванні їжі, коли ми вперше відчуваємо запах і смак їжі, так і під час процесу травлення. Деякі продукти містять природні травні ферменти, які сприяють розщепленню певних поживних речовин.

Дефіцит травних ферментів пов'язаний з різними станами здоров'я, особливо з тими, які впливають на підшлункову залозу, оскільки вона секретує кілька ключових ферментів.

Часто ці недоліки можна усунути за допомогою дієтичних змін, таких як обмеження певних продуктів або додавання продуктів з природними травними ферментами, або шляхом прийому рецептурних або безрецептурних ферментних добавок.

Типи ферментів

Кожен з безлічі різних травних ферментів націлений на конкретну поживну речовину, розщеплюючи її до форми, яка в кінцевому підсумку може бути засвоєна. Найбільш важливі травні ферменти:

Амілаза

Амілаза необхідна для перетравлення вуглеводів. Вона розщеплює крохмаль на цукор. Амілаза секретується як слюнною залозою, так і підшлунковою залозою. Вимірювання рівня амілази в крові іноді використовується для діагностики різних захворювань підшлункової залози або інших захворювань травного тракту.

Високий рівень амілази в крові може вказувати на закупорку або пошкодження протоки підшлункової залози, рак підшлункової залози або гострий панкреатит, раптове запалення підшлункової залози. Низький рівень може вказувати на хронічний панкреатит (триваюче запалення підшлункової залози) або захворювання печінки.

Мальтаза

Мальтаза секретується тонким кишечником і відповідає за розщеплення мальтози (солодовий цукор) на глюкозу (простий цукор), яку організм використовує для отримання енергії.

В процесі травлення крохмаль частково перетворюється амілазами в мальтозу. Потім мальтаза перетворює мальтозу в глюкозу, яка або негайно використовується організмом, або зберігається в печінці в якості глікогену для використання в майбутньому.

Лактаза

Лактаза (також звана лактаза-флорізін гідролаза) - це тип ферменту, який розщеплює лактозу, цукор, що міститься в молочних продуктах, на прості цукри, глюкозу і галактозу.

Лактаза виробляється клітинами, відомими як ентероцита, що вистилають кишечник. Лактоза, яка не засвоюється, піддається ферментації бактеріями, що може привести до газів і розладу кишечника.

Ліпаза

Ліпаза відповідає за розщеплення жирів на жирні кислоти і гліцерин (простий цукровий спирт). У невеликих кількостях він виробляється ротовою порожниною і шлунком, а в великих кількостях - підшлунковою залозою.

Протеази

Ці травні ферменти, також звані пептидазами, протеолітичнимиферментами або протеиназами, розщеплюють білки на амінокислоти. Крім того, вони відіграють роль у багатьох процесах організму, включаючи поділ клітин, згортання крові і імунну функцію.

Протеази виробляються в шлунку і підшлунковій залозі. Основні з них:

Пепсин: пепсин секретується шлунком для розщеплення білків на пептиди або більш дрібні групи амінокислот, які або абсорбуються, або розщеплюються далі в тонкому кишечнику.
Трипсин: трипсин утворюється, коли фермент, що секретується підшлунковою залозою, активується ферментом в тонкій кишці. Потім трипсин активує додаткові ферменти підшлункової залози, такі як карбоксипептидаза і хімотрипсин, щоб сприяти розщепленню пептидів.
Хімотрипсин: цей фермент розщеплює пептиди на вільні амінокислоти, які можуть абсорбуватися стінкою кишечнику.
Карбоксипептидаза A: секретується підшлунковою залозою, вона розщеплює пептиди на окремі амінокислоти.
Карбоксипептидаза B: секретується підшлунковою залозою і розщеплює основні амінокислоти.
Людям з станами здоров'я, які перешкоджають секреції достатньої кількості травних ферментів, і тим, хто хоче підтримувати здорове травлення, може бути корисно доповнити свій раціон природними ферментами в цільних продуктах або харчових добавках.

 

Різноманітні продукти, особливо тропічні фрукти і ферментовані овочі, від природи багаті травними ферментами, які можуть прискорити перетравлювання певних поживних речовин. Краще вживати їх у сирому вигляді, так як тепло може зменшити або зруйнувати ці рослинні ферменти.

Продукти з травними ферментами

Їжа

Ферменти

 

Ананас

Протеази (бромелайн)

Допомагає перетравлювати білки і володіє додатковою протизапальною дією.

Папайя 

Протеази (папаїн)

Допомагає перетравлювати білки і є популярним пом'якшувачем м'яса.

Ківі

Протеази (актінідаїн)

Крім травних ферментів, фрукт багатий клітковиною, яка підтримує процеси травлення і моторику.

Манго 

Амілази

Допомагає розщеплювати вуглеводи з крохмалю до простих цукрів і збільшується в міру дозрівання фруктів.

Банан 

Амілази, глюкозідази

Як і амілази, глюкозідази також розщеплюють складні вуглеводи.

Необроблений мед 

Амілази, діастази, інвертази, протеази

Амілази і діастази допомагають розщеплювати крохмаль, інвертази розщеплюють цукру, а протеази розщеплюють білок.

Авокадо

Ліпази

Допомагає перетравлювати і метаболізувати жир

Кефір

Ліпази, лактаза, протеази

Лактаза в кефірі допомагає перетравлювати ферментоване молоко і може переноситися деякими людьми з непереносимістю лактози.

Квашенаі капуста, кимчи

Ліпази, протеази

Ферментовані продукти виробляють ферменти в процесі ферментації, а також пробіотики або корисні бактерії, щоб ще більше підтримувати здоров'я травної системи.

Місо 

Лактази, ліпази, протеази, амілази

Ця ферментована соєва паста містить потужну комбінацію ферментів, які допомагають розщеплювати лактозу в молочних продуктах, жирах, білках і вуглеводах.

імбирь

Протеаза (зінгібаїн)

Крім ферментів, які допомагають розщеплювати білки, імбир також може полегшити нудоту.

Що впливає на ферменти?

Ферменти найкраще працюють при нормальній температурі тіла. Середня температура тіла становить 37 ° C. Якщо у вас піднімається температура то структура ферментів порушується. Вони більше не працюють належним чином. Відновлення оптимальної температури тіла допоможе відновити здоров'я ферментів.

Певні стану здоров'я, такі як панкреатит, який представляє собою запалення підшлункової залози, пошкоджують підшлункову залозу, а також можуть знизити кількість і ефективність деяких травних ферментів.

Рівень pH вашого шлунка або кишечника також може впливати на активність ферментів. Ферменти найкраще працюють в досить вузькому діапазоні pH. Якщо середовище, що оточує фермент, стане занадто кислим або занадто лужним, форма і функція ферменту постраждає.

Хімічні речовини, які називаються інгібіторами, також можуть впливати на здатність ферменту викликати хімічну реакцію.

Інгібітори можуть виникати природним шляхом. Їх також можна виготовляти і виробляти у вигляді ліків. Антибіотики - гарний тому приклад. Вони пригнічують або запобігають поширенню певних ферментів, що сприяють поширенню бактеріальних інфекцій.

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Травні ферменти, Enzyme Defense, Enzymedica, 120 капсул
    Новинка
    Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору