Графік роботи:

Будні: 10:00 - 18:00

Сб: вихідний

Нд: вихідний

0
Мій кошик
Каталог
Укр
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань

Бузина

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Бузина - темно-фіолетовий плід чагарнику бузини. Багате джерело антиоксидантів, відомих як антоціани. Найпоширеніший вид - це Sambucus nigra, також відомий як бузина європейська або чорна бузина - це вид, який найчастіше використовується в добавках, хоча інші види бузини також дають ягоди, багаті антоцианом. Існує кілька варіантів добавок і препаратів бузини, таких як жувальні цукерки, пастилки, сиропи, чаї та багато іншого.

У сучасній народній медицині бузина вважається одним з найбільш лікувальних рослин в світі. Використовують її для зміцнення імунної системи, що допомагає організму боротися із застудою, грипом і іншими респіраторними інфекціями.

А зараз детальніше:

Ягоди і квіти бузини багаті антиоксидантами і вітамінами, які можуть зміцнити вашу імунну систему. Вони можуть допомогти зменшити запалення, знизити стрес і захистити ваше серце.

  • Боротьба із застудою і грипом

Доведено, що екстракти чорної бузини і квіткові настої допомагають зменшити тяжкість і тривалість грипу

Сироп соку бузини століттями використовувався в якості домашнього кошти для лікування застуди та грипу. Вважається, що сироп знижує тяжкість і тривалість інфекції, якщо приймати його протягом 48 годин після появи перших симптомів. Деякі попередні дані невеликих досліджень підтверджують це твердження.

Дослідження 2019 року, присвячене бузині при застуді і грипі, показало, що цей фрукт значно знижує симптоми з боку верхніх дихальних шляхів.

  • Високий вміст антиоксидантів

Квіти, плоди і листя бузини - відмінні джерела антиоксидантів. Наприклад, один з антоціанів, що містяться в ягодах, має в 3,5 рази більшою антиоксидантної здатністю, ніж вітамін Е.

Одне дослідження, що порівнює 15 різних сортів ягід, порівнює типи вин, показало, що бузина є одним з найбільш ефективних антиоксидантів

  • Користь для здоров'я серця

Бузина може надавати позитивний вплив на деякі маркери здоров'я серця і кровоносних судин.

Дослідження показали, що сік бузини може знизити рівень жиру в крові і знизити рівень холестерину. Крім того, було виявлено, що дієта з високим вмістом флавоноїдів, таких як антоціани, знижує ризик серцевих захворювань.

Більш того, бузина може збільшити секрецію інсуліну і підвищити рівень цукру в крові. З огляду на, що діабет 2 типу є основним фактором ризику серцево-судинних захворювань, контроль рівня цукру в крові важливий для запобігання цим станам.

  • Високий вміст поживних речовин

Бузина - це низькокалорійний продукт, що містить антиоксиданти.

Крім того, вони мають безліч поживних властивостей.

  • Високий вміст вітаміну C. В одній чашці фруктів міститься 52 мг вітаміну C, що становить 57% денної норми.
  • Високий вміст харчових волокон. Ягоди бузини містять 10 грамів клітковини на склянку свіжих ягід, що становить близько 36% денної норми.
  • Хороший джерело фенольних кислот. Ці сполуки є потужними антиоксидантами, які можуть допомогти зменшити пошкодження організму від окисного стресу.
  • Хороший джерело флавоноїдів. Бузина містить антиоксидантні флавоноїди кверцетин, кемпферол та ізорамнетін. У квітках міститься до 10 разів більше флавоноїдів, ніж в ягодах.
  • Багатий антоцианами. Ці сполуки надають фруктам характерний темно-чорно-фіолетовий колір і є сильним антиоксидантом з протизапальною дією.

Ризики для здоров'я і побічні ефекти


Хоча бузина має багатообіцяючі потенційні переваги, її споживання також пов'язано з деякими небезпеками.

Кора, незрілі ягоди і насіння містять невелику кількість речовин, відомих як лектини, які можуть викликати проблеми зі шлунком, якщо з'їсти занадто багато.

Стиглі, приготовані плоди бузини вважаються безпечними, якщо вживати їх в помірних кількостях. Надмірне вживання ягід бузини може викликати діарею, біль в животі і спазми в животі через їх проносного дії.

Деякі частини рослини бузини (включаючи листя, корінь, кору і стебла) містять отруту, відомий як ціаногенний глікозид. Навіть незрілі ягоди містять сліди цієї речовини, яке при пережовуванні може виділяти ціанід в організм.

Отруєння ягодами бузини рідко небезпечно для життя, але може викликати нудоту, блювоту, діарею, запаморочення, оніміння, здуття живота і утруднене дихання.

Бузина не рекомендується дітям, вагітним жінкам і годуючим матерям. Хоча в цих групах не повідомлялося про побічні ефекти, недостатньо даних, щоб підтвердити, що це безпечно в довгостроковій перспективі.

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
    Порівняти
Вгору