Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кульбаба (Taraxacum officinale) - багаторічна трав'яниста рослина сімейства Айстрові (Складноцвіті). До цього ж сімейства ставляться ромашки і соняшники.
Рослина давно використовується в фітотерапії, щоб допомогти травленню і стимулювати апетит.
Корінь кульбаби містить каротиноїди, мінерали, вітаміни і різні біоактивні компоненти, в тому числі Культивують лактони, хлорогеновую кислоту і цікоріевий кислоту. У корені кульбаби накопичується до 40% інуліну. Завдяки біологічно активним речовинам, що містяться в корені, кульбаба має антиревматичними, антігіперглікеміческого, гепатопротекоторнимі властивостями.
Антиоксидантні властивості: Кульбаба містять бета-каротин, який є антиоксидантом, який допомагає захистити клітини від поврежденій. Дослідження показує, що каротиноїди, такі як бета-каротин, відіграють життєво важливу роль в зменшенні пошкодження клітин. Квітка кульбаби також багата на поліфеноли, які є ще одним типом антиоксидантів.
Протизапальні властивості: Деякі дослідження показують, що екстракти та з'єднання кульбаби можуть допомогти зменшити запалення в організме. Виявлена, що хімічні речовини, присутні в кульбабах, роблять позитивний вплив на зменшення запальних реакцій.
Зниження кров'яного тиску: Існує мало досліджень, які підтверджують використання кульбаби для зниження кров'яного тиску. Однак кульбаба - хороше джерело калію. Існують клінічні дані, що свідчать про те, що калій допомагає знизити кров'яний тиск.
Регулювання рівня цукру в крові: Цікоріеві і хлорогенові кислоти - два біологічно активних з'єднання кульбаби. Вони містяться у всіх частинах рослини і можуть допомогти знизити рівень цукру в крові.
Допомога травленню: Деякі люди використовують кульбабу як традиційний засіб від запорів та інших проблем з травленням. Деякі хімічні речовини, присутні в кульбабі, допомагають поліпшити травну систему.
Добавки і дозування
Листя, стебла і квіти кульбаби часто вживаються в їжу в їх природному вигляді, і їх можна їсти приготованими або сирими. Корінь зазвичай сушать, подрібнюють і вживають як замінник чаю або кави.
Кульбаба також доступний в додаткових формах, таких як капсули, екстракти і настойки.
В даний час немає чітких рекомендацій щодо дозування, так як на кульбабі в якості добавки було проведено дуже мало досліджень на людях.
Добавки з кульбаби можуть викликати у деяких людей алергічні реакції. Людям не слід використовувати добавки з кульбабами, якщо вони чутливі до кульбаби або деяким іншим рослинам, таким як амброзія, маргаритки, хризантеми або чорнобривці.
Люди, що пробують добавки, повинні слідувати інструкціям на пляшці щодо рекомендованих доз і завжди консультуватися з лікарем, перш ніж приймати їх.