Кількість
|
Вартість
|
||
|
Червоний дріжджовий рис - це ферментований рис, який проводиться з використанням певних видів цвілі, Monascus ruber або Monascus purpureus.
Він століттями використовувався в традиційній китайській медицині через його потужних оздоровчих властивостей.
Червоний дріжджовий рис містить з'єднання монаколін К - той же активний інгредієнт, який міститься в рецептурних ліків, що знижують рівень холестерину, таких як ловастатин.
З цієї причини його часто використовують як економічна альтернатива дорогим лікам, які допомагають знизити рівень холестерину і підтримати здоров'я серця.
Переваги червоного дріжджового рису включають:
- поліпшення здоров'я серця
Високий холестерин - один з основних факторів ризику серцевих захворювань - може викликати звуження і жорсткість артерій, що призводить до підвищеного ризику серцевого нападу та інсульту.
Червоний дріжджовий рис зазвичай використовується в якості природного засобу, який допомагає знизити рівень холестерину і зміцнити здоров'я серця, і іноді може мати менше побічних ефектів, ніж ліки, що відпускаються за рецептом, що використовуються для лікування високого рівня холестерину
- зниження ризику метаболічного синдрому
Метаболічний синдром - це сукупність станів, що підвищують ризик хронічних станів, таких як серцеві захворювання, діабет і інсульт.
Деякі з критеріїв метаболічного синдрому включають високий кров'яний тиск, надлишок жиру в організмі, підвищений рівень цукру в крові і зміни рівнів холестерину або тригліцеридів.
Кілька досліджень показали, що червоний дріжджовий рис може допомогти в лікуванні деяких з цих факторів ризику і може використовуватися в якості природного лікування для їх запобігання. Одним з найбільш добре задокументованих ефектів є його здатність знижувати рівень холестерину. Дослідження показують, що він може ефективно знизити рівень як загального холестерину, так і холестерину ЛПНЩ (поганого).
- зменшення запалення
Запалення - це нормальна імунна відповідь, призначена для захисту вашого організму від гострих інфекцій.
Однак вважається, що стійке запалення сприяє розвитку хронічних станів, таких як діабет, рак і хвороби серця.
Дослідження показують, що додавання червоного дріжджового рису може допомогти зменшити запалення і поліпшити здоров'я в довгостроковій перспективі.
Побічні ефекти
Незважаючи на список переваг, пов'язаних з червоним дріжджовим рисом, додавання його може мати деякі побічні ефекти, тому найкраще поговорити зі своїм лікарем, перш ніж приймати цю добавку.
Проблеми з шлунково-кишковим трактом, такі як здуття живота, гази і біль в животі, є одними з найбільш частих побічних ефектів червоного дріжджового рису.
У більш крайніх випадках він також може викликати такі проблеми, як м'язові проблеми, токсичність печінки і алергічні реакції, аналогічні побічних ефектів, що викликаються рецептурними препаратами, що знижують рівень холестерину.
Взаємодія з ліками
Червоний дріжджовий рис містить монаколін К, ключовий активний компонент, який використовується для виробництва сатинових препаратів, які використовуються для зниження рівня холестерину. З цієї причини вам не слід приймати червоний дріжджовий рис, якщо ви вже приймаєте статини, якщо це не рекомендовано лікарем.
Червоний дріжджовий рис також може взаємодіяти з тими ж ліками, з якими взаємодіють статини, включаючи інші препарати, що знижують рівень холестерину, антибіотики, деякі антидепресанти, протигрибкові і антиретровірусні препарати.
Якщо ви приймаєте будь-які ліки, рекомендується проконсультуватися з довіреним лікарем, перш ніж починати прийом добавок з червоного дріжджового рису.