Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пажитник (Trigonella foenum-graecum) - це трава, яка використовується в кулінарії і промисловості, але також використовувалася в традиційній і альтернативної медицини. Екстракт насіння пажитника використовується в формі таблеток в якості добавки, а насіння використовується для приготування лікувального чаю.
Насіння і порошок пажитника також використовуються в багатьох індійських стравах через їх поживних властивостей і злегка солодкого горіхового смаку.
Пажитник містить безліч важливих поживних речовин, які роблять його сильним антиоксидантом.
Деякі з цих поживних речовин включають:
- холін
- инозитол
- біотин
- вітамін А
- Вітаміни групи B
- вітамін Д
- розчинна і нерозчинна клітковина
- залізо
Користь для здоров'я:
Впливає на виробництво грудного молока: Пажитник може допомогти стимулювати вироблення грудного молока і полегшити виділення. Практики традиційній азіатській медицини давно рекомендують для цієї мети пажитник.
Впливає на рівень тестостерону у чоловіків: Одна з найбільш частих причин, по якій чоловіки використовують добавки з пажитника, - це підвищення рівня тестостерону. Деякі дослідження показали, що він має позитивні ефекти, включаючи підвищення лібідо.
Може допомогти контролювати діабет і рівень цукру в крові: Пажитник може допомогти при порушеннях обміну речовин, наприклад при діабеті. Схоже, що це впливає на діабет як 1, так і 2 типу, а також збільшує загальну толерантність до вуглеводів у людей без цих станів. В одному дослідженні люди з діабетом 1 типу брали 50 грамів порошку насіння пажитника за обідом і вечерею. Через 10 днів учасники випробували поліпшення рівня цукру в крові і зниження загального холестерину і холестерину ЛПНЩ (поганого)
Зменшує запалення: Значний рівень антиоксидантів в пажитника дає йому великий потенціал як протизапальний засіб.
Знижує ризик захворювань серця і артеріального тиску: Пажитник може допомогти регулювати рівень холестерину і поліпшити кров'яний тиск, що може знизити ризик розвитку серцевих захворювань і поліпшити здоров'я серця. Це може бути пов'язано з тим, що насіння пажитника містять приблизно 48 відсотків харчових волокон. Харчові волокна дуже важко перетравлюються, і вони утворюють в'язкий гель в кишечнику, що ускладнює перетравлення цукрів і жирів.
Дозування:
Пажитник входить до складу багатьох добавок. Оскільки склади розрізняються, рекомендована доза залежить від добавки. Разової рекомендованої дози не існує.
Крім того, дозування може варіюватися в залежності від бажаного ефекту.
У більшості досліджень, заснованих на тестостероні, використовується всього близько 500 мг екстракту пажитника, в той час як дослідження в інших областях використовували близько 1000-2000 мг.
Добавки зазвичай слід приймати до їди або під час їжі. Оскільки ця трава допомагає контролювати рівень цукру в крові, краще всього приймати її з їжею з найвищим вмістом вуглеводів. Завжди дотримуйтесь інструкцій з дозування на етикетці. Якщо ви не впевнені, проконсультуйтеся зі своїм лікарем.