Кількість
|
Вартість
|
||
|
Рослина Мака, відома в науці як Lepidium meyenii, іноді називають перуанським женьшенем. В основному він росте в Андах центрального Перу, в суворих умовах і на дуже великій висоті.
Мака - це хрестоцвітних овоч, пов'язаний з брокколі, цвітною капустою. Він має довгу історію кулінарного і лікувального використання в Перу. Основна їстівна частина рослини - корінь. Мака існує в декількох кольорах, від білого до чорного.
Корінь мака зазвичай сушать і вживають у вигляді порошку, але він також доступний в капсулах і у вигляді рідкого екстракту.
Також корінь хороше джерело вуглеводів, з низьким вмістом жиру і неабиякою кількістю клітковини. Він також багатий деякими важливими вітамінами і мінералами, такими як вітамін С, мідь і залізо.
Крім того, він містить різні рослинні сполуки, включаючи глюкозинолати і поліфеноли
Корисні властивості Перуанської Маки:
- Підвищує лібідо у чоловіків і жінок.
- Може підвищити фертильність у чоловіків.
- Допомагає полегшити симптоми менопаузи.
- Мака покращує настрій.
- Підвищує спортивні результати і енергію.
В даний час мака не пов'язана з якими-небудь ризиками для здоров'я у більшості людей і навряд чи викличе будь-які побічні ефекти в помірних дозах.
Однак через її вплив на гормони людям з проблемами щитовидної залози слід уникати вживання маки. Також краще уникати вживання маки під час лікування, що змінює гормональний фон.